English Mitsubishi Lancer EVO 9 - Даунпайп 321 и титаниева изпускателна система Реализирани проекти
Назад към проекти Запитване за оферта

Mitsubishi Lancer EVO 9 - Даунпайп 321 и титаниева изпускателна система

Бихме искали да Ви покажем продукти изработени от нас за рали легандата Илия Царски.

За неговото състезателно Мицубиши ЕВО 9, подготвихме Даунпайп и ТИТАНИЕВА изпускателна система. Причината да се спрем на тези материали е, че като всяка рали кола, компонентите са подложени на изключително голямо термично и маханично натоварване, в следствие от използването на системи като анти-лаг, лаунч контрол и др. 

Другата основна цел бе да постигнем по-голяма пропускливост "flow" и по този начин да се извлече още по-голям въртящ момент и мощност, като намалим собственото тегло на детайлите.

Тръбите са с диаметър 80 мм., но заради високо им качество те са тънкостенни и по този начин постигаме собствено тегло съответно 3.2 килограма за Даунпайпа и 1.9 килограма за титаниевата изходна тръба. С това намалихме теглото с 4.5 кг. спрямо старата концепция, която бе използвана. 

Даунпайп

Титаниева изходяща тръба

Препоръка

Препоръка

 

Екипът на Екстрийм Тунинг прояви абсолютен професионализъм при изработването на спортната изпускателна система за моят състезателен автомобил. Съвместния проект с Автоцар Рали Сервиз, беше изпълнен прецизно и в най-кратки срокове. Постигнатият резултат напълно оправда очакванията ми, за което съм им благодарен.

 

Илия Царски